petek, 15. januar 2010

Premierni skupni trening

Pa sva ga končno vsekala! Vintgarja pa še premiernega.

Štart se je zgodil ob 6:08 v bližini Impola (Sl. Bistrica). Prva dva km zmernega teka sta minila v begu pred plužno službo, ki je posipavala sol. Kmalu po prvem stopicanju čez brv pa je Bistriški vintgar pokazal prvo snežno gaz. Čelke so posvetile na prve markacije in Tomaž naju je varno vodil čez zasneženo sotesko.




Razmere za tek so bile odlične (:-) - širina snežne gazi do 20cm. Prvi bolj konkreten klanec je povdaril deficit najkic, ki se bolje znajdejo po asfaltu. No, pa saj so tu še roke in je šlo. Tomaž ga je medtem že konkretno zašibal.

"Pljask" in že mi mrzla voda zalije, za te razmere popolnoma neprimerne,  tekaške copate. Nič, gremo dalje za Tomažem, ki že skorajda lebdi nad snežno pokrajino. Ja, če si dovolj hiter gre tudi po vodi ;-)




Nekje med 5 in 6km grem naprej, da občutim sladkosti vodilnega. Posledica: Kaj hitro sva zašla s poti in se po hribu navzgor prebijala skozi nizko smrečje. Ja, orientacijsko sem res as...

Planina pod Šumikom, spet v varnih "rokah" Tomaža, ki šiba naprej in dela intervale da ne zmrzne.



še malo, še malo in že je tu Jakec! Uspela! Mini regeneracija in spust nazaj do Planine, kjer naju pričaka Tomaževa žena.

Premiera je absolutno uspela in to zadevo bomo še ponavljali ;-)

Pot, kot jo je videl moj GPS:


View Untitled in a larger map

Ni komentarjev:

Objavite komentar